Garnier Hydra Bomb sheet mask

img_3373

Hoi! Leef je in ons belgenlandje en omstreken dan zal je vast al gemerkt hebben dat het kouder wordt, of je zit heel de tijd binnen aan de verwarming. Begrijpelijk.

Ik begin elke winter weer aan een zoektocht naar hydraterende producten voor mijn huid aangezien ik echt een droog velleke krijg als het kouder wordt. Vandaag in de vorm van een maskertje. De Garnier Hydrabomb sheet mask.

Een sheet mask is eigenlijk een soort van plastic of stukje stof in de vorm van een gezicht dat stjokvol product zit. Dit leg je op je gezicht en haal je er na de gewenste tijd af.

In dit masker zit er volgens de verpakking ultra hydraterend serum verrijkt met granaatappel en hyaluronzuur. Het werkt als een hydraterend kompres en zou geschikt zijn voor elk huidtype, zelfs voor de gevoelige huid. Granaatappel zou goed zijn voor een stralende jonge huid, maar ik las op het wereld wijde web dat het eten van de pitjes daar dan weer goed voor zou zijn. Hyaluronzuur daarintegen werkt echt goed tegen fijne lijntjes en droogte tegengaan.

Even kijken op de ingrediëntenlijst, wat zit er nu eigenlijk in?

Een hele hoop moeilijke woorden die ik van mijn leven nooit zal verstaan. Wat ik wel weet is dat zo’n ingrediëntenlijst altijd begint met wat er het meeste in zit, en eindigt met minuscule percentages aan product. Gelukkig bestaat meneer google die mij even helpt.

Zo zie je dat de ‘Punica Granatum Fruit Extract’ of het granaatappel deeltje bijna helemaal onderaan hangt. En daar achter bengelt ‘ Sodium Hyaluronate’ oftewel hyaluronzuur. Water is het eerste ingrediënt en dat zou nodig zijn omdat hyaluronzuur hier aan bindt. Voor de rest vind ik ook alcohol heel erg dicht staan op het eerste rijtje van de lijst, wat dan weer uitdrogend werkt..

Niet erg veelbelovend vind ik, maar ik heb het toch geprobeerd. Mijn verwachtingen werden wel zo ingelost als ik dacht. Ik heb het masker aangebracht op een gereinigd gezicht en dit zeker meer dan 15 minuten laten inwerken. Ik heb het idee dat sommige hydraterende maskers beter inwerken als je ze langere tijd laat ‘intrekken’. Nu ja, dat vind ik persoonlijk, niets wetenschappelijks ofzo.. Ik heb het eraf gehaald en de rest van het serum ingemasseerd op de huid. Ik heb geen opmerkelijk verschil ervaren hier na. Integendeel zelfs. Ik had op enkele plaatsen in mijn gezicht zelfs een droge plek. Heel erg raar.

Als je het zelf even wil proberen of dit masker werkt voor jouw huid kan je dit aanschaffen in het Kruidvat bijvoorbeeld voor € 2,50.

Ik blijf nog even smeren en testen om die winterkou tegen te gaan!

Groetjes,

Joyce.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s