MNB loves food: Veggie burger met zoete aardappel frietjes.

Eten is iets waar ik echt vol van ben. Ik denk hier echt elke dag aan. Elke minuut om eerlijker te zijn! Ik heb altijd al enorm graag experimentjes uitgevoerd in de keuken van kleins af aan. één van de eerste herinneringen die ik heb aan spelen in de keuken is met een kommetje water doen alsof ik de zotste maaltijd aan het maken was, en dit gewoon omdat ik handzeep in mijn kommetje water deed. Haha! Ook had ik uiteraard een klein speelgoed keukentje. Dat kon echt niet ontbreken!

En nu ik helemaal groot ben – ofja, toch denk – kan ik die kook kriebel niet loslaten. Ik snuister graag rond op blogs, of het internet in het algemeen, en vond een recept voor deze hamburgersalade. Ik vond dit op chickslovefood.com. Heerlijke blog van leuke dames die ook boeken uitbrengen met hun recepten. Zeker de moeite waard. Het volgende recept kan je hier vinden. Hoe ik dit maak? Dat vind je hier onder…

Ingrediënten (voor 2pers)

  • Klein zakje ijsbergsla (ong 100 g)
  • 1 tomaat
  • Veggie burgers (die van de Albert Heijn vind ik echt de lekkerste)
  • Cheddar kaas
  • twee eitjes
  • Ongeveer 3 a 4 zoete aardappelen
  • Kruidjes: zout, peper, zoet paprika poeder
  • Olijfolie
  • De kwak cocktailsaus is zeer optioneel

Hoe er aan te beginnen om dan te smullen…

Ik begin steeds met de zoete aardappelen eventjes te wassen. Zo gaat het laatste restje vuil eraf. En dan snij ik de boven en onderkant er een beetje af, dat vind ik toch beter aangezien dat er toch niet echt uit ziet. Ik snij de zoete aardappel in iets dikkere plakken, waar ik dan repen aardappel uit haal. Probeer die toch wat dikker te maken dan dat je gewoon bent, het krimpt namelijk erg in de oven. Dan zet ik deze ongeveer een uurtje in een kom met water. Ik heb ergens gelezen dat ze dan knapperiger zouden worden, dus dat doe ik nu steeds trouw. Na een uurtje giet ik de frietjes af, en doe olijfolie samen met zoet paprika poeder in de kom. Ik roer de frietjes goed om zodat er overal kruiden en olie zit. Daarna gooi ik ze op een bakplaat de oven in op 200 graden voor ongeveer 20 a 25 minuten. Opgepast dat ze niet over en op elkaar liggen, maar goed van elkaar, anders zullen je frietjes stomen of koken in de oven en niet echt krokant worden. Als de tijd om is zet ik ze nog even onder de grill, niet te lang, anders zien ze jammer genoeg zwart.

Als de zoete aardappel frietjes in de oven zitten begin ik aan de rest. Ik bak twee spiegeleitjes, en de burgers in de pan. Snij de tomaatjes, pak de sla en de cheddar. En begin met mijn bordjes te dresseren. Zo simpel als wat. Eerst een beetje sla, dan tomaat, dan de burger, een plakje cheddar en het eitje.

En als de frietjes vanonder de grill zijn doe ik er nog een beetje zout over en serveer ik ze bij de rest.

Ik kan echt niet wachten om dit nog es te maken!

Smakelijk ;-).

Joyce.

 

Advertenties

One thought on “MNB loves food: Veggie burger met zoete aardappel frietjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s