Batiste droogshampoo

Als koningin van de luie dozen haat ik het om zoveel mijn haar te wassen. Ik vind dat echt oprecht verschrikkelijk. Zeker nu mijn haar écht immens lang aan het worden is. Ik ben dan ook gezegend met heel veel en heel dik haar. Waar ik op zich niet voor mag klagen, ik krijg er ook heel wat complimentjes over – dank je -. Ook is het niet zo gezond om elke dag, of vaak je haar te wassen.

Je haar elke dag wassen werkt zelfs averechts! Het droogt je hoofdhuid uit zodat je eigenlijk nog meer talg produceert en je haren dus nog sneller vet zullen worden. Dat is dus een vicieuze cirkel waar je niet uit kan. Allee ’t is te zeggen, je gaat wel even door een periode moeten en aanvaarden dat je haar even vettig zal zijn als je hier vanaf wil. Er zijn nog allerlei verschillende redenen om je haar niet elke dag te wassen, zoals: beter voor het milieu, je portemonnee want je geeft minder geld uit aan water en shampoo. Of voor diegene onder ons die gekleurd haar hebben, dat blijft ook langer! Het is ondertussen een echte hype geworden om dit zo lang mogelijk te rekken.

Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? En hoeveel keer was je je haar dan het best?

Een echte richtlijn in mijn research naar haar wassen heb ik niet echt gevonden. Maar overal lees ik wel dat om de 2 a 3 dagen je haar wassen de beste formule is. En om eerlijk te zijn, dat doe ik ook. Ik probeer mijn haar 2 keer in de week te wassen, maximum 3 keer als het echt niet anders kan.

En wat doe ik dan tussendoor? Droogshampoo gebruiken. Op dag 1 is mijn haar lekker fris en zwierig. Gelukkig want dan waste ik net mijn haar. Op dag twee valt het al iets zwaarder maar best ok, en meestal gebruik ik droogshampoo op dag 3 of soms pas op dag 4. Ik kan dus best pas op dag 5, of als ik écht écht lui ben op dag 6 mijn haar pas wassen.

Mijn favoriete droogshampoo hier voor moet toch wel degene van Batiste zijn. Ik heb er in het verleden al verschillende geprobeerd, maar dit merk zorgt er het beste voor dat mijn haar tussen de wasbeurten door er wat frisser uit ziet. Je ziet op de foto dat ik 4 verschillende in mijn bezit heb. Twee met een speciaal fris bloemig geurtje er aan, ééntje die geen witte waas achter laat en speciaal voor brunettes bedoeld is. En een andere die de combo droogshampoo en volumepoeder heeft.

Die laatste vind ik persoonlijk de beste. Het maakt je haar niet alleen frisser, maar ook volumineuzer. Win – win.

Batiste droogshampoo is te koop in het kruidvat.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s