Joyce ontdekt: Hotel Reylhof Gent – Wellness.

Wellness. Ik vind het absoluut fijn om es een dagje er tussen uit te trekken om te gaan wellnessen, of meer dan een paar dagen. Waarom geen wellness vakantie? Toch? Ik ken wel meer mensen die hier voor zouden tekenen.. Een beetje zwemmen, een beetje sporten, wat gaan liggen, lekker in de sauna of wat boekjes lezen op een ligstoel of eindelijk alle youtube filmpjes kijken waar je in de week geen tijd voor hebt. Klinkt goed toch? 

Dus vorige week trok ik er op uit om eindelijk nog eens naar de sauna te gaan. Ik heb me laten overhalen om samen met mijn beste vriend deze wellness te gaan testen. Dé wellness van het beste hotel in Gent, het Reylhof hotel. Ik heb het niet opgezocht, en had er mijn volle vertrouwen in dat dat wel goed ging zijn. Dat maakte de entree in dit hotel nog beter. Ge kunt u ook afvragen of dat eigenlijk wel beter kon. Wat een hal seg! Ohjee, ik was heel casual gekleed (lees; mijn nike’s) en had dus nog net geen jogging aangetrokken op deze luie dag. Dus ik voelde mij een beetje ‘uit de toon’ toen ik hier binnenstapte. Het is een moderne inkomhal, met een gigantische draaitrap en prachtige oude schilderijen aan de muur. Om je een idee te geven, het is de hal die linksonder op de foto hierboven staat. Indrukwekkend.

We gingen ons aanmelden en ik kreeg een badjas en slippers van de vriendelijke receptionist. Die ons ook heeft begeleid naar het voormalig koetshuis waar de wellness is. Dit is in de achtertuin van het hotel. Ja, een koetshuis. Dat is een beetje klein, maar zeker niet minder goed voor wat er achter deze deuren schuilt!

Dit koetshuis bevat (en hou u vast); een lounge ruimte, een zwembad met verschillende jet streams (badkledij verplicht), een fitness gedeelte, een sauna & hammam (badkledij verboden) en daar boven een lig gedeelte. Ook hebben ze een aantal behandelkamers waar ze verschillende massages of andere verwennerij aanbieden. Maar dat was er deze keer jammer genoeg niet bij.

Ik laat de foto’s hier onder even voor zich spreken..

Moet ik daar nog iets bij uitleggen? Dat het goed was misschien? Privé gesport en dan lekker gezwommen? Dat ik in slaap gevallen ben in één van de ligstoelen na de bezoekjes aan de sauna en hammam en héél ontspannen terug naar huis ben gekeerd? ’t Zal wel zijn. En het beste van al is dan nog…. de prijs. Een bezoekje aan dit prachtig koetshuis is voor hotel gasten inbegrepen en voor niet hotel gasten zoals ik is dit (ik raad u aan om u een tweede keer vast te houden).. € 15. Handdoeken, badjas en slippers inbegrepen. Voor een hele dag. En daarom is dit meteen in mijn favoriete wellness-plaats-lijstje gekomen.

Groetjes,

Joyce.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s