Manic Monday: Kitchen Lab Handboek voor de thuisdrogist

12630845_10207901023501133_1762178637_o

Euh wat? Een handboek voor de thuisdrogist zeg je? Jawel! Ik kreeg deze tip van mijn collega. Zij was enthousiast aan het vertellen over hoe ze met een middeltje in dit boek de luizenplaag bij haar dochter de deur heeft gewezen. Van het een kwam en het ander en we geraakten aan de praat over dit boek. De volgende dag kreeg ik een exemplaar in mijn handen om even te bladeren. Ik vond super leuke dingen terug, niet alleen over de luizen (krijg nu al de kriebels). Maar ook hele leuke make up en maak je eigen verzorgingslijn – DIY’s. 

Dit boek is geschreven door de zusjes Schrauwen en bevat niets anders dan leuke recepten om home made het Kruidvat uit te hangen. Dit staat er op de achterflap:

Van antikaterthee en honingzalf over plasticine en snorwax tot waspoeder en wc-ontstopper. KITCHEN LAB loodst je langs meer dan 100 haalbare recepten om de producten die je in en om je huis gebruikt helemaal zelf te maken. Met natuurlijke producten, zonder additieven en met veel fun.

Je maakt je eigen verzorgingslijn, medicijnen, reinigingsmiddelen en nog zo veel meer in een handomdraai met ingrediënten uit tuin en keukenkast. Niets moeilijks aan. Je hebt echt alles in huis om het zelf te kunnen maken.

Fun met huis, tuin en keukenmiddeltjes. Ik word nog een échte Sien of Maria. Ik bladerde even snel door de recepten en hun ingrediëntenlijsten. Ik denk dat ik het meeste inderdaad thuis heb liggen. Maar het hele assortiment etherische oliën die er maar bestaat? Daar is mijn kastje ook te klein voor. Voor de rest is het een heel fijn en makkelijk uitgelegd boek.

Mijn oog viel natuurlijk direct op de eigen make up. Ik zag namelijk een recept staan om je eigen matterend poeder, suikerwax, deodorant maar ook eigen smoothie’s en energybars te maken. Daar zal ik zeker nog iets over schrijven.

Het boek is te koop in de boekenhandel voor €19,95.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s