Real Techniques Core Collection.

IMG_1522

De Core Collection van Real Techniques is een 4 delige kwastenset bestaande uit (vlnr) de contour brush, de pointed foundation brush, de detailer brush en de buffing Brush. Deze prachtige set is gemaakt door Samantha Chapman. Buiten deze set ontwierp ze nog verschillende kwasten maar vandaag wil ik wat meer vertellen over deze 4 mooie koperen beautytools.

Ik kocht deze kwasten na lang twijfelen (iets té lang eigenlijk want ze zijn wel al een tijdje uit) bij bol.com in de uitverkoop. Lucky me! Ik weet niet meer exact welke prijs het was maar je kan ze ook nog goedkoper krijgen bij bijvoorbeeld Boozyshop . Ik heb ook wel al gemerkt dat ze in het buitenland nog goedkoper zijn. Dus mocht je naar Londen of Nederland trekken en je wil een aantal Real Techniques kwasten aan de haak slaan, dan raad ik je aan het daar te doen!

Na de kwasten een aantal keer te testen (en te wassen) merk ik dat ze heerlijk zacht zijn en ook blijven.

De eerste in het rijtje is de Contour Brush. Deze is een zachte afgeronde kwast. Beetje bolvormig. Ik heb deze kwast al voor een aantal zaken gebruikt. Namelijk om bronzer aan te brengen of highlighter. Maar ook om de concealer onder mijn ogen vast te zetten met matterend poeder. Voor al deze zaken werkt hij prima. Goede, fijne kwast!

Daarnaast staat de Pointed Foundation Brush. Deze kwast is ietsje steviger en plat van vorm. Bedoelt om foundation aan te brengen op je gezicht. Ik zelf ben niet zo’n fan van platte foundation kwasten. Het werkt niet zo fijn en brengt een beetje streperig de foundation aan op mijn gezicht.

Volgende is de Detailer Brush. Een lief klein kwastje, die plat en vrij stevig is moet ik wel toegeven. Bedoelt om kleine fijne details bij te werken zoals bijvoorbeeld concealer aanbrengen. Ik heb deze kwast gebruikt om concealer onder de ogen aan te brengen, auw. De kwast is net iets te stevig voor de frèle huid onder mijn ogen. Ik denk dat als je concealer op een vlekje zou aanbrengen het misschien beter zou zijn. Niet mijn favoriet van de vier.

Als laatste in de set zit de Buffing Brush. Hij is medium van grote en de haren staan wat meer uit elkaar. Maar niet zo ver zodat hij toch ook nog geschikt is om foundation aan te brengen, of poeder of overmatig poeder op je gezicht even te blenden. Ik heb hem voor al deze dingen getest en ik vind ook dit een fijne kwast.

Al bij al ben ik blij met deze set. Al had ik het liefst twee ander kwasten mogen kiezen in plaats van de foundation en de detailer brush. Jammer dat je ze niet apart kan verkrijgen. Mocht je nog een beter idee willen hebben over deze kwasten kan je hieronder even kijken naar een video van Real Techniques waar in ze de kwasten testen voor jou.

Groetjes,

Joyce.

Advertenties

One thought on “Real Techniques Core Collection.

  1. Pingback: 40 Beauty Questions Tag – Morningnoiseblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s